Samtalesalon - seksualundervisning

for gymnasieelever og unge mellem 16-20

Vi inviterer gymnasieelever og andre unge mellem 16-20 år til samtale om køn og seksualitet.

Til Samtalesalonerne vil vi tale om emner såsom selvværd, præstationsangst, lyst og grænser, samtykke, forelskelse, flirt/dating, kæresteforhold, kroppens udvikling, menstruation, skam, prævention, sexsygdomme, graviditet, overgreb, kærestesorger.

Projektet løber over 10 torsdage i slutningen af måneden, fra 5. maj 2022 til 25. maj 2023.

Billetprisen er kun 30 kr., fordi vi ønsker at alle skal kunne være med. Inkluderet i prisen er te og kage.

Hvad kommer der til at ske?

I den første samtalesalon udforsker vi sammen spørgsmål om grænser og samtykke såsom:

– Hvordan lærer man sine grænser at kende?
– Hvordan siger man fra?
– Hvordan håndterer man en afvisning?
– Hvad er fordelene ved grænser?
– Hvad er samtykke egentlig i praksis?
– Hvorfor er samtykke vigtigt?
– Og er samtykke sexet?

Vi mødes i en uformel setting hos Relational Spaces, som er et community center for human connection på Nørrebro, hvor der serveres te og kage.

Vi sørger for at tage godt imod jer, og skabe et trygt rum hvor man kan dele så meget eller lidt, som man har lyst til.

Kom og bliv klogere på samtykke og lær mere om dig selv i relation til andre.

Kommende temaer

25. august 2022: Prævention og sexsygdomme

22. september 2022: Køn, identitet og selvværd

27. oktober 2022: Lyst og skam

24. november 2022: Forelskelse, forhold og kærestesorger

26. januar 2023: Kroppen (udvikling, hormoner og signaler)

23. februar 2023: Jalousi, misundelse og FOMO

30. marts 2023: Overgreb og krænkelser

27. april 2023: Sex (første gang, forventninger, god sex)

25. maj 2023: Menstruation

HVORFOR GØR VI DET?

Undersøgelser viser, at der begås flest overgreb mod unge i alderen 16-19 år. Med me-too bølgen er det kommet frem i lyset, hvor mange digitale krænkelser, grænseoverskridende adfærd og overgreb der sker mod og mellem de unge. Og mange unge giver udtryk for, at have svært ved at navigere i lyst, grænser, samtykke og kommunikation – blandt andet fordi, der ikke har været fokus på det i samfundet og de ikke har modtaget undervisning i det i skolerne.

Hos Relational Spaces vil vi gerne tilbyde et rum for de unge, hvor de kan lære om køn, seksualitet, kroppen, lyst, grænser og selvværd i trygge rammer.

Hos Relational Spaces har vi mange års erfaring med undervisning i relationer og kommunikation, som vi gerne vil give videre til de unge, og sende dem godt på vej ind i voksenlivet med kendskab til dem selv og deres jævnaldrene.

Vi har udviklet et projekt som hedder Samtalesalon, hvor vi inviterer gymnasieelever og andre unge mellem 16-20 år til samtale om køn og seksualitet. Til Samtalesalonerne vil vi tale om emner såsom selvværd, præstationsangst, lyst og grænser, samtykke, forelskelse, flirt/dating, kæresteforhold, kroppens udvikling, menstruation, skam, prævention, sexsygdomme, graviditet, overgreb, kærestesorger.

SOFIE

Sofie er sexologisk coach, socialrådgiver og seksualvejleder. Hun og faciliterer workshops, talks og undervisning for både unge og voksne, og coacher individer og par i deres intime liv.

Sofies er optaget af, hvordan selvværdet spiller en afgørende rolle i romantiske- og seksuelle relationer, og det er gennem styrkelse af selvværdet, at vi kan styrke vores grænser, kommunikation og lære at forstå os selv og hinanden bedre.

Sofie tager altid udgangspunkt i sig selv, og trækker på mange års erfaring med selvudvikling og styrkelse af sit seksuelle selvværd, når hun underviser i Samtalesalonerne i Relational Spaces.

MAX

Max går til livet med en stor nysgerrighed og elsker at udforske det at være menneske igennem improvisation og leg. Max spiller og improviserer musik, og spiller ofte til forskellige selvudviklings- og sensuelle retreats og events. Det er også musikken og improvisationen, som har gjort ham fri af præstationsangst og forventninger, og mere nærværende på sig selv og sine egne grænser.

Max er sex-nørd, og mener at sex er bedst og mest sikkert, når det en leg uden faste mål og der er fokus på tryghed og gensidig nydelse for alle involveret. Og den tilgang vil han gerne give videre som seksualunderviser i Samtalesalonerne i Relational Spaces.

woke seksualundervisning

Hvis du har lyst til at få seksualundervisning fra nogen der ved hvad de snakker om og kan tale dit sprog er det her måske et forløb for dig. 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. We hope that is ok for you?